40e All Japan Kobudo Demonstraties

In de Nippon Budokan te Tokyo heeft Kajiya Takanori Soke samen met Isobe Kenichi en Yoshihara Seiji verschillende kata van hyohonitenichiryu gedemonstreerd tijdens de 40e All Japan Kobudo Demonstraties.


De Nippon Budokan is oorspronkelijk is gebouwd voor de olympische spelen in 1964, hier werden de judowedstrijden gehouden. (Anton Geesink won hier destijds de gouden medailles)
Nog steeds worden hier moderne als zowel klassieke martial arts beoefend en gedemonstreerd. Daarnaast worden er in de Nippon Budokan grote muziekconcerten gegeven bovenstaande foto van de Nippon Budokan is geinspireerd op de vorm van de horyu-ji tempel te Nara.


JBN aikidofestijn 2017


Op zondag 8 januari 2017 organiseert de Nationale Commissie Aikido in samenwerking met de JBN de tweede editie van het JBN aikidofestijn. Na de succesvolle editie begin vorig jaar is ook de verwachting voor de komende editie dat het een mooi evenement gaat zijn. Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website www.jbn-aikido.nl.

Hyōhō Niten Ichi-ryū Nederland Stages 2016-2017

Hyōhō Niten Ichi-ryū Nederland
Stages 2016-2017


Nationale stages

Hyoho niten ichi ryu Nederland organiseert dit seizoen nog twee nationale stages.
Voor de leden van HNIR Nederland zijn de trainingen gratis.
Niet leden en geïnteresseerde zijn van harte welkom deelname kost € 15,-

Datums
  • 18 februari 2017, 10.00-13.00
  • 27 mei, 2017, 10.00-13.00

Lokatie Marwixstraat 35, 9726CB GroningenInternationale stages

Op dit moment zijn de volgende internationale activiteiten van HNIR bekent.

  • De jaarlijkse Internationale workshop geleid door Soke vindt in augustus 2016 plaats in Engeland.
    Nadere info volgt.
  • De twee jaarlijkse Europese koryu embu vindt in augustus plaats in Hamburg.
    Nadere info volgt.


Voor actuele informatie ga je naar www.hyohonitenichiryu.nl of naar www.hyohonitenichiryu.com.

 

Hyōhō Niten Ichi-ryū Workshop 2016

Hyōhō Niten Ichi-ryū Workshop 2016

De jaarlijkse 5 daagse workshop onder leiding van de Soke van de hyoho niten ichi ryu, Kajiya Takanori was dit jaar in Tsjechië. De Tsjechische heihosha hadden er veel energie in gestoken. In de plaats waar het georganiseerd werd, Lysice, staat een kasteel. De ochtend trainingen waren in het gymlokaal van de plaatselijke school maar de middagtrainingen waren in de tuin van het kasteel dat tevens een museum is. Dit jaar had het museum ook een Japan festival georganiseerd en wij waren een soort levende attractie. De museum bezoekers namen soms uitgebreid de tijd om de training in oog schouw te nemen.


Soke gaf in de ochtend een drie uur durende reguliere les waar in uitgebreid de basis technieken en principes systematisch werden door gewerkt. De middagtraining in de tuin was jyu keiko. Ieder ging zelfstandig aan het werk en Soke liep rond en hielp en corrigeerde de deelnemers. Er was uitgebreid gelegenheid om tot in detail door te vragen over de technieken, kata en principes.


Naast de rondleidingen het welkomstdiner en de sayonara party werden er twee overleggen gepland met alle nationale vertegenwoordigers van de hyoho niten ichi ryu. Besloten werd om een nieuwe internationale website te bouwen. De gasshuku van volgend jaar wordt in Engeland georganiseerd en die van het jaar daar op in Italie. We verheugen ons al op de hyoho niten ichi ryu workshop 2017

 

Demonstratie Niten Ichi-ryū

Demonstratie Niten Ichi-ryū

Tijdens het Aikidofestijn in het topsportcentrum te Papendal gaven Chris de Jongh en Gezinus Hovinga een demonstratie Niten Ichi-ryū.


Gedemonstreerd werden diverse Kata uit Itto Seiho, Kodachi Seiho en Nito Seiho.


De uitvoering van de Niten Ichi-ryū kata kenmerkte zich door hoge concentratie en scherpte, voelbaar in de zaal was door een muisstil toeziend publiek van circa 300 aikidoka.

Verslag Workshop voor Fysiotherapeuten

Verslag Workshop voor Fysiotherapeuten

Op 27-10-2015 werd er in de dojo van SJOK een speciale workshop Niten Ichi-ryū gehouden.


Een groep van ongeveer 20 fysiotherapeuten kwam in de middag naar Groningen om deel te nemen aan deze workshop. Het doel was niet zozeer het aanleren van Niten Ichi-ryū technieken maar wel om door Niten Ichi-ryū de mensen laten ervaren hoe deze eeuwenoude kenjutsu school van Miyamoto Musashi de technieken gebruikt om op een juiste manier leren te bewegen, een stabiele houding te houden tijdens het uitvoeren van de partneroefeningen en aandacht hebben voor wat je oefenpartner doet en op het juiste moment daarop te reageren, zodat je een "samenspel" krijgt met elkaar.


Allemaal best lastig maar dankzij de inzet en het enthousiasme van de mensen een zeer geslaagde en leerzame middag die met een hapje en drankje werd afgesloten.