Demonstratie in Delfzijl

 • Datum: zaterdag 07-10-2018
 • Demonstratie
 • Tijden: 10.00 uur
 • Lokatie: Delfzijl
 • zie verslagje hieronder


Demonstratie HNIR in het kader van de Koryū-stijlen in HaarlemWorkshops Hyoho Niten Ichi Ryu in Groningen

 • Datum: zaterdag 9-2-2019 en zaterdag 22-6-2019
 • Tijden: van 10 tot 15 uur met lunchpauze
 • Lokatie: Marwixstraat 35 (dojo SJOK) 9726 CB Groningen
 • Kosten: leden HNIR gratis. Niet leden €15,00
 • Contact: Chris de Jongh 06-38016757


Internationale stage in Fulda Duitsland

 • Datum: 17 t/m 21 juli 2019
 • Nadere informatie volgt


Verslag Demonstratie bij Kyôchô te Delfzijl

Op 7-10-2018 waren Chris en Gezinus te gast bij dojo Kyôchô in Delfzijl om een demonstratie te geven.
We begonnen met een aantal kata uit de itto seiho en daarna uit de kodachi seiho en eindigden de demo met de nito seiho.


Tachi (Itto) Seihô - 太 刀 勢 法

指先 Sassen
受流左 Uke Nagashi Hidari
捩構 Moji Gamae
虎振 Tora Buri
合先打留 Aisen Uchidome


Kodachi Seihô - 小 太 刀 勢 法

指先 Sassen
中段 Chudan
捩構 Moji Gamae
流打 Nagashi Uchi
合先 Aisen


Nito Seiho - 二 刀 勢 法

中段 Chudan
上段 Jodan
下段 Gedan
左脇構 Hidari Waki Gamae
右脇構 Migi Waki GamaeVerslag Internationale HNIR workshop in Italië

Foligno, een mooi authentieke plaats in midden Italië waar de oude stadskern de sfeer van het verleden ademt. Een ideale plaats dus om een koryu te beoefenen en de route naar de “dojo” door eeuwenoude straatjes voerde.


Als gebruikelijk werd de training gestart met een lichte warmingup.


Kajiya sensei was goed op dreef en gaf op geheel eigen wijze weer invulling aan de lessen , kunnen anticiperen op de aanval van uchidachi was het thema van de eerste les, waarbij we uitgedaagd werden op creatieve wijze een aanval te onderscheppen en een tegenaanval te maken.
Daarna werden in de loop van de week alle kata doorgenomen en de puntjes op de spreekwoordlijke i gezet onder het toeziend oog van Kajiya sensei.


Het mooie van een workshop als, deze is dat je weer eens traint met mensen die je in je wekelijkse training niet treft en dat geeft een extra dynamiek aan je training.


De stage werd weer afgesloten met de traditionele embu waarbij we onze kunnen konden tonen.


Het was weer een zinvolle en leuke workshop met vele oudgedienden en nieuwe mensen.


Workshop Hyoho Niten Ichi Ryu

Workshop Hyoho Niten Ichi Ryu
o.l.v. Chris de Jongh


 • Datum: zaterdag 02-06-2018
 • Tijden: 10.00 uur tot 14.00 uur
 • Lokatie: Marwixstraat 35 (dojo SJOK) 9726 CB Groningen
 • Kosten: leden HNIR gratis. Niet leden €15,00
 • Contact: Chris de Jongh 06-38016757


 

Internationale HNIR workshop

Internationale HNIR workshop
onder leiding van Kajiya Takanori soke in Italië


Van 8 t/m 12 augustus 2018 wordt de internationale HNIR workshop onder leiding van Kajiya Takanori soke gehouden in Italië
 

40e All Japan Kobudo Demonstraties

In de Nippon Budokan te Tokyo heeft Kajiya Takanori Soke samen met Isobe Kenichi en Yoshihara Seiji verschillende kata van hyohonitenichiryu gedemonstreerd tijdens de 40e All Japan Kobudo Demonstraties.


De Nippon Budokan is oorspronkelijk is gebouwd voor de olympische spelen in 1964, hier werden de judowedstrijden gehouden. (Anton Geesink won hier destijds de gouden medailles)
Nog steeds worden hier moderne als zowel klassieke martial arts beoefend en gedemonstreerd. Daarnaast worden er in de Nippon Budokan grote muziekconcerten gegeven bovenstaande foto van de Nippon Budokan is geinspireerd op de vorm van de horyu-ji tempel te Nara.


JBN aikidofestijn 2017


Op zondag 8 januari 2017 organiseert de Nationale Commissie Aikido in samenwerking met de JBN de tweede editie van het JBN aikidofestijn. Na de succesvolle editie begin vorig jaar is ook de verwachting voor de komende editie dat het een mooi evenement gaat zijn. Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website www.jbn-aikido.nl.

Hyōhō Niten Ichi-ryū Nederland Stages 2016-2017

Hyōhō Niten Ichi-ryū Nederland
Stages 2016-2017


Nationale stages

Hyoho niten ichi ryu Nederland organiseert dit seizoen nog twee nationale stages.
Voor de leden van HNIR Nederland zijn de trainingen gratis.
Niet leden en geïnteresseerde zijn van harte welkom deelname kost € 15,-Datums
 • 18 februari 2017, 10.00-13.00
 • 27 mei, 2017, 10.00-13.00

Lokatie Marwixstraat 35, 9726CB GroningenInternationale stages

Op dit moment zijn de volgende internationale activiteiten van HNIR bekent. • De jaarlijkse Internationale workshop geleid door Soke vindt in augustus 2016 plaats in Engeland.
  Nadere info volgt.
 • De twee jaarlijkse Europese koryu embu vindt in augustus plaats in Hamburg.
  Nadere info volgt.

Voor actuele informatie ga je naar www.hyohonitenichiryu.nl of naar www.hyohonitenichiryu.com.

 

Hyōhō Niten Ichi-ryū Workshop 2016

Hyōhō Niten Ichi-ryū Workshop 2016

De jaarlijkse 5 daagse workshop onder leiding van de Soke van de hyoho niten ichi ryu, Kajiya Takanori was dit jaar in Tsjechië. De Tsjechische heihosha hadden er veel energie in gestoken. In de plaats waar het georganiseerd werd, Lysice, staat een kasteel. De ochtend trainingen waren in het gymlokaal van de plaatselijke school maar de middagtrainingen waren in de tuin van het kasteel dat tevens een museum is. Dit jaar had het museum ook een Japan festival georganiseerd en wij waren een soort levende attractie. De museum bezoekers namen soms uitgebreid de tijd om de training in oog schouw te nemen.


Soke gaf in de ochtend een drie uur durende reguliere les waar in uitgebreid de basis technieken en principes systematisch werden door gewerkt. De middagtraining in de tuin was jyu keiko. Ieder ging zelfstandig aan het werk en Soke liep rond en hielp en corrigeerde de deelnemers. Er was uitgebreid gelegenheid om tot in detail door te vragen over de technieken, kata en principes.


Naast de rondleidingen het welkomstdiner en de sayonara party werden er twee overleggen gepland met alle nationale vertegenwoordigers van de hyoho niten ichi ryu. Besloten werd om een nieuwe internationale website te bouwen. De gasshuku van volgend jaar wordt in Engeland georganiseerd en die van het jaar daar op in Italie. We verheugen ons al op de hyoho niten ichi ryu workshop 2017

 

Demonstratie Niten Ichi-ryū

Demonstratie Niten Ichi-ryū

Tijdens het Aikidofestijn in het topsportcentrum te Papendal gaven Chris de Jongh en Gezinus Hovinga een demonstratie Niten Ichi-ryū.


Gedemonstreerd werden diverse Kata uit Itto Seiho, Kodachi Seiho en Nito Seiho.


De uitvoering van de Niten Ichi-ryū kata kenmerkte zich door hoge concentratie en scherpte, voelbaar in de zaal was door een muisstil toeziend publiek van circa 300 aikidoka.

Verslag Workshop voor Fysiotherapeuten

Verslag Workshop voor Fysiotherapeuten

Op 27-10-2015 werd er in de dojo van SJOK een speciale workshop Niten Ichi-ryū gehouden.


Een groep van ongeveer 20 fysiotherapeuten kwam in de middag naar Groningen om deel te nemen aan deze workshop. Het doel was niet zozeer het aanleren van Niten Ichi-ryū technieken maar wel om door Niten Ichi-ryū de mensen laten ervaren hoe deze eeuwenoude kenjutsu school van Miyamoto Musashi de technieken gebruikt om op een juiste manier leren te bewegen, een stabiele houding te houden tijdens het uitvoeren van de partneroefeningen en aandacht hebben voor wat je oefenpartner doet en op het juiste moment daarop te reageren, zodat je een "samenspel" krijgt met elkaar.


Allemaal best lastig maar dankzij de inzet en het enthousiasme van de mensen een zeer geslaagde en leerzame middag die met een hapje en drankje werd afgesloten.